Historie

De familie Dekker uit Veeningen beoefent al vele generaties lang het ambacht van het rietdekken.
Dekker senior, inmiddels niet meer actief als rietdekker, leerde het vak aan zijn schoonzoon Arie Teunissen, inmiddels al weer tientallen jaren geleden. De zoon Erwin Dekker, leerde het vervolgens weer van hem.

Het ambacht

Er zijn in Nederland niet veel ambachtelijke rietdekkers meer. Nog maar zo rond de 750 mensen hebben het vak nog in de vingers, terwijl het vak door de eeuwen heen niet veel is veranderd. De technieken en gereedschappen die vroeger werden gebruikt zijn veelal nog hetzelfde als nu. De familie Dekker hecht waarde aan hun historische achtergrond van hun vakmanschap.

Het eindproduct

Ook nieuwe technieken die de brandwerendheid van een kap vergroten, of mos en algen weren, worden in het aanbod van diensten opgenomen. Kortom, Rietdekkersbedrijf Dekker uit Veeningen, een modern bedrijf met historie. Voor ons bestaat er geen compromis voor topkwaliteit. De uitgangspunten zijn voor ons oplossingsgerichtheid, vernieuwend en enthousiasme. Wij staan voor de toepassing voor een hoogwaardig en technisch goed product. Een geslaagd eindproduct is een optimale combinatie van het gebruik van goede ingrediënten en de toepassing van esthetisch vakmanschap door allerlei dakvormen te kunnen vervaardigen.

Interesse in één van onze diensten?

Neem volledig vrijblijvend contact met ons op!