Over ons

Rietdekkersbedrijf Dekker vof, Veeningen

article1

Historie

De familie Dekker uit Veeningen beoefent al vele generaties lang het ambacht van het rietdekken.
Dekker senior, inmiddels niet meer actief als rietdekker, leerde het vak aan zijn schoonzoon Arie Teunissen, inmiddels al weer tientallen jaren geleden. De zoon Erwin Dekker, leerde het vervolgens weer van hem.

Het ambacht

Er zijn in Nederland niet veel ambachtelijke rietdekkers meer. Nog maar zo rond de 750 mensen hebben het vak nog in de vingers, terwijl het vak door de eeuwen heen in wezen niet veel is veranderd. De technieken en gereedschappen die vroeger werden gebruikt zijn veelal nog dezelfde als nu. De familie Dekker hecht aan het historisch besef van hun vakmanschap. Tegelijkertijd realiseren ze zich ook dat de goede naam anno 2015 bij iedere nieuwe opdracht weer moet worden waargemaakt.

Het eindproduct

Ook nieuwe technieken die de brandwerendheid van een kap vergroten, of mos en algen weren, worden in het aanbod van diensten opgenomen. Kortom, Dekker Rietdekkersbedrijf uit Veeningen, een modern bedrijf met historie. Voor Dekker Rietdekkersbedrijf bestaat er geen compromis voor topkwaliteit. De uitgangspunten zijn voor ons oplossingsgerichtheid, vernieuwend en enthousiasme. Wij staan voor de toepassing voor een hoogwaardig en technisch goed product. Een geslaagd eindproduct is een optimale combinatie van het gebruik van goede ingrediënten en de toepassing van esthetisch vakmanschap door allerlei dakvormen te kunnen vervaardigen.

 

Onze diensten zijn in drie groepen te verdelen.

article2

Rieten daken en nokafwerking

Rieten daken zijn te rangschikken in twee categorieën:
• Het traditionele dak
• Het gesloten gebonden dak (schroefdak)
Bij het traditionele dak wordt het riet op een open kapconstructie aangebracht, terwijl het bij een gesloten gebonden dak direct op het dakbeschot wordt bevestigd. Het voordeel van de laatste methode is de optimale isolatie en brandveiligheid. De afdichting wordt bereikt door het riet op afschot en in lagen over elkaar te leggen. Deze lagen worden van onder af aan over elkaar aangebracht, waarbij de uiteinden van de rietstengels gelijk worden geklopt, zodat er geen naden ontstaan. De lagen worden met dek- en binddraad aan de onderconstructie bevestigd. In goed overleg met u bepalen wij voor u de meest geschikte methode.

article2

Onderhoud van rieten daken

Dit omvat; schoonmaken, reparaties, reinigen en het aanbrengen van brandvertragers. Voor een optimale levensduur van uw rieten kap is het van belang dat u uw kap periodiek laat inspecteren en onderhoud laat uitvoeren indien nodig.
Tijdige signalering van noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden kan onnodige kosten door gevolgschade voorkomen. Op aanvraag kunnen wij voor uw pand een inspectie uitvoeren waarbij wij het volgende in kaart brengen:
• De gesteldheid van het riet
• De dikte van het rietdak
• De vochtigheid van het riet
• De staat van het bindmateriaal
• De staat van de nokafwerking
• De gesteldheid van dakdoorvoeren als schoorsteenkanaal, dakkapellen.
Naar aanleiding van de inspectie ontvangt u van ons een onderhouds- of renovatieadvies met indien gewenst een overzicht van de kosten.

article2

Bouwwerkzaamheden

Dit omvat; timmerwerk, schilderwerk, loodwerk en koperwerk, plaatsen van dakkapellen, uilenborden en dakramen. Gelang de omvang van het project en de hoeveelheid opdrachten in portefeuille zullen wij de diensten naast het eigenlijke rietdekken door derden laten uitvoeren. Voor het aanbrengen van een rieten kap of onderhoud mag u van ons een totaaloplossing verwachten.

article2

Onderhoudsabonnementen

De levensduur van een rieten dak is het beste gediend met gepland onderhoud. U voorkomt hiermee kostbare reparaties. Met een onderhoudsabonnement inspecteren wij op vaste tijden uw rieten dak.

Onze klanten

Particulieren

Bedrijven

Makelaars

Woningbouwverenigingen

Architecten

Aannemers

Nieuws

 

button-offerte