Mos- en algenbestrijding op het rietendak

Wie een rieten dak heeft zal zich ook moeten verdiepen in mos- en algenbestrijding. Na verloop van tijd wordt ieder rieten dak groen. Deze groene laag bestaat uit mos en algen. De groene laag op het rieten dak sluit het dak af van lucht en licht waardoor het gaat rotten. Wij adviseren u om uw dak regelmatig te laten inspecteren op mos en algen. Dekker Rietdekkersbedrijf is gespecialiseerd in het verwijderen van mos en algen en komt graag bij u langs.

Mos verwijderen van riet

Er zijn veel soorten mos. En wat het rieten dak betreft, is het ene mos het andere niet. Mos is niet zo schadelijk als algen omdat mossen geen afsluitende laag vormen. De invloed van mos op de droogtijd van het riet is daardoor minder dan de (negatieve) invloed van algen. Moet een dak schoongemaakt worden, vrij van mos, dan kan dit niet door even snel chemisch te bestrijden. Mos moet nagenoeg altijd handmatig verwijderd worden.

Algen verwijderen van riet

Alg op het dak kan zich zeer snel vestigen en uitbreiden. Een dak met veel alg heeft een te lange droogtijd, het moet al een aantal dagen echt droog zijn (zonder dauw 's nachts) voordat het buitenoppervlak droog wordt. De alglaag krimpt tijdens het drogen. Er vormen zich scholletjes alg die ook de toplaag van het riet open trekken. Bij een bui zal het regenwater zeer diep in het riet doordringen. De algen nemen in de regen weer vocht op en het oppervlak sluit zich. Het dak is dan diep in het riet zeer nat en waardoor het een extreem lange droogtijd heeft.

Oorzaken

Er bestaan verschillende oorzaken voor het ontstaan van mos en algen in uw rieten dak. U kunt daarbij onder andere denken aan:
• Flauwe hellingshoek(en) waardoor het riet vochtiger blijft
• Teveel schaduw/ te weinig zonlicht (bijv. door bomen)
• Te weinig onderhoud

Voor meer foto’s verwijzen wij u naar het fotoalbum.

Afspraak maken

Dekker Rietdekkersbedrijf komt graag bij u langs om uw rieten dak te inspecteren op mos en algen. Als u wilt kunnen wij zelfs jaarlijks een inspectie uitvoeren. Wanneer blijkt dat uw rieten dak mos en algen bevat, dan voeren wij een algehele mos- en algenbestrijding uit. Want goed onderhoud verlengt de levensduur van uw dak!

Voor een afspraak of meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

Klik hier voor het maken van een afspraak

Comments are closed.